Altijd al een écht gouden sieraad van McDonald’s willen hebben?

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Fastfoodketen McDonald’s gaat sieraden maken van afval. Mensen die hun afval in speciale gouden afvalbakken gooien en niet op de grond, maken kans op een ring, oorbellen of hangers voor kettingen van de keten. Hiermee wil het zwerfaval rond de restaurants tegengaan. De sieraden zijn gemaakt van goud en er is Swarovski-zirkonia in verwerkt. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Een Nederlands familiebedrijf gaat de sieraden maken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van gouden sieraden van zwerfafval. In het geval van McDonald’s gaat het om een samenwerking waarbij een gelimiteerde collectie wordt gemaakt met zeven producten, waaronder oorbellen van sausbakjes en hangers van de patatbakjes en milkshakebekers. Ook wordt er 14 karaats goud in het afval vermengd om oorbellen te maken in de vorm van de kenmerkende frietjes, een ring van een Big Mac-doos en een hanger van een koffiebeker.

Veel zwerfafval

McDonald’s hoopt met deze ludieke de hoeveelheid zwerfafval rond de restaurants te verminderen. Op dit moment is er bij ieder restaurants fulltime iemand bezig om het afval op de grond op te ruimen. De landelijke campagne moet bezoekers motiveren om hun afval op te ruimen, zoals het hoort.

Kans maken op sieraad van McDonald's

Kans maken op een sieraad? Gooi dan tot 12 september je afval in en gouden prullenbak. Daarmee ding je automatisch mee. McDonald’s heeft de plaats waar en het tijdstip waarop de prijzen vallen al vastgesteld.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky