Minder vrees voor overlast door nieuwe McDonald’s Deventer

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Ondernemers in de bekende Walstraat in Deventer vrezen minder voor de komst van de nieuwe McDonald’s nu er maatregelen zijn genomen tegen overlast. Het pand van boekhandel Praamsa - die in 2021 verhuisde naar een andere locatie -  wordt mogelijk in gebruik genomen door de fastfoodketen. Gesprekken met ondernemers in de buurt zijn positief afgesloten. Dit meldt De Stentor. 

Ondernemers zouden onder meer graag zien dat er geen terras komt en dat McDonald’s om 22.00 uur de deuren sluit. Inwoners van de stad zijn nog steeds niet blij met de mogelijke komst van de keten. Deze zou niet bij het historische karakter van de binnenstad passen en ze vrezen voor zwerfvuil en overlast door scooters en fietsen. Er staan meer dan 12.400 handtekeningen op een petitie tegen de komst van McDonald’s.

Aan- en afvoer voedselvoorraad

Het fastfoodrestaurant heeft nog geen vergunning aangevraagd bij de gemeente, omdat gesprekken over de mogelijkheden nog lopen. De welstandscommissie wil bijvoorbeeld eerst weten hoe de aan- en afvoer van voedselvoorraad gaat verlopen en hoe het afval uit de stad wordt gehaald. Wel heeft McDonald’s al laten weten dat de buitengevel van het pand zoveel mogelijk intact blijft. Er komen twee reclame-uitingen, waaronder een gele M boven de ingang.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky