Oorzaak dubbele moord McDonald's Zwolle mogelijk conflict rondom investering

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Een van de twee slachtoffers van de dubbele moord bij de McDonald’s in Zwolle leidde een jetset-leven in Turkije. Hij had met familieleden een investeringsmaatschappij in het land. Een conflict rondom een investering lijkt de reden geweest te zijn van de fatale schietpartij. Dit meldt RTV Oost.

De moordverdachte zou honderdduizenden euro’s hebben geïnvesteerd bij de familie Torunlar in Turkije. Het was de bedoeling om er vastgoed mee te kopen, maar naar eigen zeggen heeft hij niets van het geld teruggezien.

Afpersing

Kennissen van de familie Torunlar komt het beeld bekend voor. De familie zou de handelswijze al langer gehanteerd te hebben. Eerst vertrouwen opwekken en daarna er misbruik van maken door nooit geld terug te geven, maar alleen maar meer geld te vragen. Soms zelfs met bedreigingen. Er wordt met name gedoeld op het moordslachtoffer Ali en zijn zoon.

Afspraak

De moordverdachte had op de dag van de fatale schietpartij in de McDonald’s afgesproken met twee leden van de familie. Een van de twee mannen, Ali, was al jaren met zijn zoon in Turkije en had daar de investeringsmaatschappij. Op de dag van de schietpartij had hij zijn broer Hüseyn meegenomen naar het gesprek.

Meer geld gevraagd

Op de fatale dag had Ali volgens de moordverdachte nog meer geld van hem geëist, namelijk zo’n 30.000 euro. De verdachte had een gesprek van een uur met de broers, maar deze escaleerde naar eigen zeggen toen hij had aangegeven het niet te kunnen betalen. De moordverdachte zou gehoord hebben dat hij doodgeschoten zou worden samen met zijn kinderen. Op dat moment knapte er iets bij de verdachte. Hij vuurde elf kogels af op de slachtoffers die ter plekke overleden zijn.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer