Morgen opent SushiPoint in Groningen de 37e vestiging

Door Redactie Nationale Horecagids
8 min
De afgelopen jaren groeide SushiPoint minder hard dan in de jaren voor corona. Dit jaar maakt de bezorg- en afhaalketen een inhaalslag en komen er zeven nieuwe vestigingen bij. Donderdag 5 mei opent SushiPoint zijn 37ste vestiging in Groningen.

De komende maanden volgen nog nieuwe vestigingen in onder meer Oosterhout (Noord-Brabant), Deventer en Lelystad. SushiPoint bestaat ruim twaalf jaar en groeide de afgelopen jaren gemiddeld met vijf nieuwe vestigingen per jaar.

Coronapandemie

Tijdens de coronapandemie nam de keten gas terug. ,,We hadden het als afhaal- en bezorgrestaurant drukker dan ooit in coronatijd, maar daardoor nam ook de druk op ons personeel toe. We hebben toen al onze energie in het behouden van de goede service gestoken en minder in de uitbreiding van het aantal vestigingen”, legt eigenaar Hajo Bertrand van SushiPoint uit. ,,Daarom zijn we nu alles aan het inhalen en openen we dit jaar zeven nieuwe vestigingen.”

Groningen

In Groningen zat nog geen SushiPoint. Dat kwam niet door de stad zelf, maar door de afstand tot andere vestigingen. De meest noordelijke SushiPoint tot nu toe zat in Zwolle. ,,We trainen onze mensen in onze bestaande vestigingen en de afstand van Groningen naar Zwolle of Nijmegen was voor hen tot nu toe te groot. Daar lag het aan. Niet aan de stad zelf. Groningen is een fantastische, gezellige stad, waar heel veel te doen is. Ons bouwteam is er heel erg enthousiast over”, zegt Bertrand.

De Groningense vestiging zit aan de Nieuwe Ebbingestraat 50 en wordt donderdagavond 5 mei van 18.00 tot 21.00 uur feestelijk geopend voor personeel, collega’s, plaatselijke ondernemers en genodigden. Vanaf vrijdag 6 mei is de sushi-zaak geopend voor afhaal- en bezorging.

Oprichting SushiPoint

Bertrand richtte SushiPoint ruim twaalf jaar geleden zelf op in Hilversum. Hij begon met één scooter, één bezorger en één sushi-chef in de keuken en nam zelf de bestellingen aan. Het aantal bestellingen groeide snel en na een jaar opende hij een tweede vestiging in Zeist. Daarna breidde de keten verder uit in heel Nederland. Inmiddels zijn er 36 SushiPoints waar ruim 1500 mensen werken. Daarvan zijn 26 zaken in handen van franchisenemers. In Groningen wordt Ap Oostveen de nieuwe franchisenemer. Hij draaide de afgelopen maanden als shopmanager mee in de vestiging in Nijmegen en wilde dolgraag een nieuwe vestiging openen in de noordelijke studentenstad.

Sinds het begin volgt het bedrijf het credo ‘SushiPoint makes you happy’. Dat geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor bezorgers, keukenmedewerkers en ander personeel. Zo helpt de keten zijn Aziatische personeel met taalcursussen en geld overmaken naar het thuisfront. Ook zorgen Bertrand en zijn team voor prettige werkomstandigheden, zodat werknemers het naar hun zin hebben.

Beste Nationale Keten

SushiPoint krijgt veel reviews die het goed in de gaten houdt. Bij een slechte review neemt het meteen contact op met de klant om te kijken wat er verbeterd kan worden. Die klantgerichte werkwijze leverde de keten begin dit jaar de prijs voor ‘Beste Nationale Keten’ op onder klanten van Thuisbezorgd.nl. Daarbij stemden ruim 50.000 mensen op hun favoriete restaurant. ,,Dit is een publieksprijs. Als je elke dag bezig bent met kwaliteitsverbetering en je wordt op deze wijze beloond, dan maakt je dat heel blij”, aldus Bertrand. Zijn medecompagnon Guido Ouderdorp verliet drie jaar geleden het bedrijf, maar is inmiddels teruggekeerd op het oude nest. Als bouwcoördinator heeft hij de verbouwing en opening in Groningen begeleid.

Door: SushiPoint