SnackPlus in Doetinchem stopt na 47 jaar, eigenaar werkte soms tachtig uur

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Na veertig jaar met soms werkweken van tachtig uur stopt Vincent Gasseling met zijn snackbar SnackPlus. Zijn zaak is een begrip in Doetinchem, maar afgelopen zaterdag ging er voor het laatst patat het frituurvet in. Hiermee verdwijnt ook de laatste snackbar in de binnenstad. Dit meldt Omroep Gelderland.

Gasseling nam in 1982 de snackbar over van zijn vader die de zaak zeven jaar lang had gerund. De eerste twee jaren stond hij er alleen voor tot hij in 1984 trouwde met Helma Gasseling. Vanaf dat moment werkten ze samen in de snackbar.

Tachtig uur werken

Veel inwoners in Doetinchem haalden na het stappen nog een frikandel of patatje uit de muur. Gasseling had het dan ook zo druk in zijn zaak, dat hij voor de drukte aan op de bank een dutje deed tot zijn vrouw hem wekte rond middernacht om verder te werken. Werkweken van tachtig uur waren niet ongewoon voor Gasseling.

Smaakpolitie

Zijn hoogtepunt van de afgelopen jaren was het bezoek van de Smaakpolitie in 2006. Rob Geus kwam onverwacht langs om een kijkje te nemen in de keuken en de zaak op hygiƫne te testen. Nadat Geus een kwartiertje had rondgelopen, kreeg Gasseling de felbegeerde sticker van de smaakpolitie.

Gasseling gaat zijn werk missen. Met name het contact met zijn vaste klanten is hem dierbaar. Hij geeft aan dat hij zijn werk niet alleen deed om geld te verdienen, maar ook om plezier te hebben met de mensen. Anders houd je het niet veertig jaar vol, aldus Gasseling.

Door: Nationale Horecagids