Billy's Ice Cream in Lelystad heeft dit jaar zeventig smaken

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Sinds vorige week is ijssalon Billy’s Ice Cream in Lelystad weer open. Dit jaar staan er zeventig smaken op de kaart, waarvan enkele nieuwe als kokossorbet en perzik. Dit meldt Flevopost.

Op Koningsdag dit jaar bestaat het bedrijf tien jaar. In het begin had de eigenaar nog nooit ijs geschept, maar toch is het na al die jaren een begrip geworden in de stad. Klanten kunnen de ijssalon goed vinden. Zo stonden er vorige week al klanten te reikhalzen om ijs te kunnen kopen, terwijl de winkel nog niet geopend was. Inmiddels is dit sinds afgelopen vrijdag wel weer mogelijk.

Smaken voor ijstaarten

Tijdens de winterstop hebben de eigenaren hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe smaken, die door Billy’s Ice Cream zelf gemaakt worden. Een grote opgave, zeker op logistiek gebied, maar de eigenaren en werknemers lopen niet weg voor de uitdaging. Doordat ze de smaken zelf maken, is er veel meer mogelijk.
De smaken kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor de ijstaarten die de winkel ook maakt. Klanten kunnen hun eigen taart zelf samenstellen met één of twee smaken. De ijssalon maakt ijstaarten voor bruiloften en verjaardagen, maar ook iets totaal anders is mogelijk.

Vraag vanuit horeca

Niet alleen klanten weten het aanbod te vinden, maar ook vanuit de horeca is er veel vraag naar de ijstaarten van Billy’s Ice Cream. Doordat de taarten al zijn voorgesneden, kan het beter gebruikt worden dan schepijs dat bij iedere bestelling uit de vriezer moet worden gehaald. Hierdoor gaat de kwaliteit omlaag. De horeca kan de smaken ook aanpassen aan hun gasten en decoreren zoals zij het willen.

Door: Redactie Horecagids