LCD Soundsystem sluit 24e Lowlands af

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
BIDDINGHUIZEN - De Amerikaanse electropopband LCD Soundsystem sloot zondagavond in de Alpha-tent de 24e editie van Lowlands af. De groep die in 2010 zijn destijds laatste album uitbracht, maakt dit jaar een grootse comebacktour.

Met hun opzwepende electro brachten de Amerikanen de festivalgangers goed op stoom voor een laatste nacht dansen in Biddinghuizen. De duizenden Lowlanders die zich in de grootste tent op het festivalterrein hadden verzameld om getuigen te zijn van de wederopstanding van LCD Soundsystem bleken na drie dagen en nachten feest nog genoeg energie in zich te hebben voor een daverend slotakkoord.

Lang niet alle bijna 54.000 festivalgangers konden dat opbrengen. Waar doorgaans tijdens de afsluitende acts de Alpha-tent en de omliggende terreinen stampvol staan, bleef het zondagavond opvallend rustig. Wellicht hadden veel Lowlanders eerder op de dag hun biezen al gepakt om aan de aanhoudende stortregens in Biddinghuizen te ontkomen. Of ze gaven de voorkeur aan een van de vele andere acts op het zondagavondprogramma.

Diehards

Het publiek kan zich de rest van de nacht nog laven aan een breed programma van theater, film en dance. Op het affiche staan onder meer nog optredens van dj's Kees van Hondt, Chase and Status, Noisia, Joost van Bellen en Benny Rodrigues. Om 5 uur in de ochtend is het echt gedaan met de 24e editie van het driedaagse festival. De echte diehards mogen dan nog een paar uur op de camping bivakkeren, maar maandag om 12.00 uur moet iedereen het terrein verlaten en huiswaarts keren.

Volgend jaar viert Lowlands zijn 25e verjaardag.