Michiel van Erp viert jubileum met festival

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
AMSTERDAM - Michiel van Erp is dit jaar 25 jaar actief als regisseur. Bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam viert dit met een speciaal festival waarin het werk van Van Erp centraal staat. Van 1 tot en met 4 september worden in Het Ketelhuis zijn series en documentaires vertoond en vinden er verschillende activiteiten plaats om het oeuvre van Van Erp te vieren.

Dat heeft zijn vaste productiehuis De Familie woensdag bekendgemaakt. Van Erp (1963) brak door met de tv-serie Lang Leve..., maar is vooral bekend geworden door documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am a Woman Now en MH17: Het verdriet van Nederland. Zijn opmerkelijke dramaserie Ramses (2014) won een tiental (internationale) prijzen. Momenteel bereidt de regisseur zijn speelfilmdebuut voor, de verfilming van de roman Niemand in de stad van Philip Huff.

Het retrospectief is geordend volgens drie thematische lijnen uit het werk van Van Erp: LGBT, portretten en Het koningshuis. Tijdens het jubileumprogramma zal ook het officiƫle startschot gegeven worden voor een crowdfundingsactie voor Niemand in de stad.