Farao en Appel op kunstbeurs PAN

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
AMSTERDAM (ANP) - De RAI in Amsterdam is vanaf zondag het toneel van de 29e editie van PAN Amsterdam. Op de beurs bieden meer dan 120 kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders objecten aan op het gebied van kunst, design en antiek.

Zo zijn schilderijen te koop van bekende kunstenaars als Karel Appel en Kees van Dongen. Handelaar Kunstzalen Vecht biedt zestien miniatuur schilderijen aan van de Vlaamse barokschilder Jan Brueghel de Oude (1568-1625). Op de kleine werken zijn scènes uit het leven van Christus afgebeeld. De serie komt waarschijnlijk uit een middeleeuws gebedsboek.

Steltman Juweliers komt met sieraden die zijn gedragen door beroemdheden als Jacqueline Kennedy, Elizabeth Taylor en de hertogin van Windsor. Een van de oudste objecten is een bronzen Egyptische farao, die gemaakt is rond de vijfde eeuw voor Christus.

PAN Amsterdam geldt als een van de belangrijkste nationale kunst- en antiekbeurzen in ons land. Vorig jaar kwamen ruim 43.000 mensen langs. De editie van dit jaar duurt tot en met 29 november.