Amsterdamse filmhuizen in teken van IDFA

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
AMSTERDAM - De Amsterdamse bioscoopzalen staan de komende anderhalve week weer in het teken van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De 28e editie van het evenement opent woensdagavond met de Nederlandse documentaire A Family Affair van regisseur Tom Fassaert (1979) in Tuschinski.

In totaal toont het festival tot en met zondag 29 november meer dan driehonderd documentaires, waaronder vijftig Nederlandse producties. Ook kunnen bezoekers terecht bij diverse themaprogramma's, zoals dat van de Amerikaanse politicoloog Benjamin Barber. Hij selecteerde een serie documentaires die aansluiten bij zijn boek 'Jihad vs. McWorld' uit 1995. Barber is ook aanwezig voor onder meer nagesprekken rondom zijn programma.

De organisatie van het IDFA staat in nauw contact met de politie en gemeente over het verhoogde veiligheidsniveau in de stad na de aanslagen in Parijs. Volgens een woordvoerster heeft dit vooralsnog niet geleid tot extra veiligheidsmaatregelen rondom het festival, ook niet bij het programma van Barber, maar is iedereen wel extra alert.