Prince wil optreden in Carré

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
AMSTERDAM - Prince broedt op plannen om theater Carré in Amsterdam aan te doen tijdens zijn komende Europese tournee. Onder de noemer Prince Spotlight: Piano & a Microphone geeft de artiest vanaf 24 november een reeks concerten, vertelt Prince in een interview met NRC.

Prince wil met alleen een concertvleugel optreden in zalen als het Konzerthaus in Wenen en de Opéra Garnier in Parijs. Koninklijk Theater Carré komt in december aan bod, al is de voorgestelde toerlijst nog niet bevestigd door het management van Prince.

Concertorganisator Mojo bevestigt in Metro dat er inderdaad gesprekken met het management van Prince zijn over een optreden in december in Carré. Afgelopen zaterdag gaf hij met een studioconcert een voorproefje op de tournee. Op zijn keyboard speelde hij zes nummers, waaronder Starfish and Coffee en Sweet Thing. De kaartverkoop begint zodra de tournee officieel bevestigd is.

Prince gaf in 2013 twee verrassingsconcerten in Paradiso in Amsterdam en trad in dat jaar ook op tijdens North Sea Jazz in Rotterdam.