Ierse folkgroep Kilkennys toert door ons land

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
AMSTERDAM - De Ierse folksensatie The Kilkennys maakt in november en december een tournee langs de Nederlandse theaters. De groep zal onder meer Zoetermeer, Tilburg, Spijkenisse, Groningen, Den Helder en Leeuwarden aandoen, zo maakte zijn woordvoerder maandag bekend.

In de nieuwe theatershow vertaalt de groep de volksmuziek van zijn land naar een nieuwe generatie zonder de essentie van het folkgenre geweld aan te doen. Bekende hits als Whisky in the Jar en The Wild Rover worden in een nieuw jasje gestoken.

The Kilkennys begonnen hun carrière ruim twaalf jaar geleden in de pubs van de Ierse stad waar ze naar zijn vernoemd. Inmiddels reist de formatie de hele wereld over. De groep volgt naar eigen zeggen de traditie van soortgelijke bands als The Dubliners en The Clancy Brothers en stond op talloze grote festivals in Europa en de VS.

The Kilkennys deelden de afgelopen jaren ook het podium met hedendaagse folkhelden als Mumford & Sons. De kaartverkoop voor de Nederlandse tour is van start gegaan.