Arthousebioscopen doen het opvallend goed

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
AMSTERDAM - De Nederlandse filmhuizen hebben een opvallend goed weekeinde achter de rug. Een aantal filmtitels trekt, ondanks het zeer beperkte aantal kopieën, op dit moment heel veel bezoekers.

Het drama 45 Years passeerde in vier dagen tijd de 15.000 bezoekers. De film, die in slechts 39 kleine zalen draait, vertelt over een koppel dat vlak voor het feest van hun 45-jarige trouwdag in een crisis belandt. Beide hoofdrolspelers, Charlotte Rampling en Tom Courtenay, werden op het festival van Berlijn bekroond als beste acteur.

Ook goed doet de documentaire The Wolfpack het, over een groep broers die hun levenskennis vooral hebben opgedaan door het kijken van films. De productie draait slechts in twaalf zalen, maar passeerde dit weekeinde na anderhalve week de 10.000 bezoekers.

Daarnaast blijft de film over het leven van zangeres Amy Winehouse volle zalen trekken. Voor de controversiële documentaire Amy, die eerder dit jaar hoge ogen gooide op het festival van Cannes, zijn binnen anderhalve maand meer dan 160.000 kaartjes verkocht. De film is nog steeds in 48 bioscopen te zien. In de grote multiplexen doen vooral het tweede deel van Maze Runner, de tragikomedie The Intern (met Robert de Niro en Anne Hathaway) en de rampenfilm Everest het goed.