Zomerhit VS komt naar Nederlandse bioscopen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
AMSTERDAM - De thriller The Gift, één van de grote verrassingen deze zomer in de Amerikaanse bioscopen, komt naar Nederland. Distributeur Remain in Light brengt de film uit op 5 november, zo maakte een woordvoerster zondag bekend.

Acteur en regisseur Joel Edgerton (Star Wars) maakte de film voor een paar miljoen dollar. Maar dankzij lyrische recensies en een slimme online-campagne bracht The Gift deze zomer bijna het tienvoudige op. De film was in het openingsweekend, ondanks een klein aantal kopieën, de best bezochte titel na dure blockbusters als Mission: Impossible 5 en Fantastic Four.

De thriller vertelt over een dertiger (Jason Bateman) die plotseling weer in contact komt met zijn oude schoolvriend (Joel Edgerton). Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die het leven van beide mannen radicaal verandert. Edgerton werd voor het verhaal geïnspireerd door Alfred Hitchcock, Michael Haneke en klassieker Fatal Attraction.

De critici prezen het slimme script en de verrassende plotwendingen in The Gift. Het was lange tijd onzeker of de film ook in de Nederlandse bioscopen te zien zou zijn.