De Parade begint aan zilveren editie

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - ROTTERDAM - Het jaarlijkse rondreizende theaterfestival De Parade opent vrijdag in het Museumpark in Rotterdam officieel haar 25e editie.

In het feestelijke jubileumjaar staan zo'n honderd theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op het programma. Het merendeel is speciaal voor de Parade gemaakt. Er zijn voorstellingen te zien van onder anderen Ernst Danil Smid, Loes Luca, Loïs Lane, theatergroep Orkater en Harry Piekema (bekend van de Albert Heijn-commercials).

Toneelgroep Oostpool verzorgt vrijdagavond de openingsvoorstelling Partymonster: 'een ode aan de nacht die in je gezicht uit elkaar knalt: sleezy, hard en dirty'. Voorafgaand aan de opening trekt een optocht door Rotterdam, bestaande uit 'een orkest van landlopers en gelukszoekers en een stoet van gigantes' (reuzenpoppen uit processies in Zuid-Europa).

Het festival bezet met zijn theatertenten, restaurants en artiesten het Museumpark tot en met 28 juni. Daarna strijkt het evenement neer in Den Haag, Utrecht en sluit op 23 augustus af in Amsterdam.