Nieuw festival in sfeer van Jheronimus Bosch

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - DEN BOSCH - Wie in Den Bosch de trein uitstapt en het Paleiskwartier naast het station binnenloopt, komt deze dagen de vreemdste constructies tegen: van enorme cocons van kleefband, waar je als een labyrint doorheen kunt dwalen, tot een bouwwerk van twintig containers waarop videokunst en opblaasbare sculpturen te zien zijn.

Het is allemaal onderdeel van Shine Bosch Arts Festival, een nieuw festival dat is geïnspireerd op het werk van de beroemdste kunstenaar die de stad heeft voortgebracht: Jheronimus Bosch. Naast de installaties, die gratis te zien zijn, heeft het festival een uitgebreid programma met films, muziek, workshops en gastsprekers.

Hemel en hel zijn net als in Bosch' werk grote thema's. Zo is filmklassieker Faust (1926) te zien, begeleid door live muziek van 'sound performer' Kevin Toma, en gaat een onderdeel over de 'filmische verbeelding van de hel'. Op de openingsavond, 7 mei, is er een gemaskerd 'konijnenbal'. Dat dier is het symbool voor ,,vruchtbaarheid, vrolijkheid en lust'' en verwijst naar het drieluik Tuin der lusten.