Kunsthalkookt zoekt weer naar verse smaken

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - ROTTERDAM - Voor de vijfde keer wordt in de Kunsthal in Rotterdam van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni het festival Kunsthalkookt gehouden. Het evenement vertelt het verhaal achter goed voedsel en wil dat dit jaar nog verder uitdiepen, onder meer door ook aandacht te schenken aan de kweek van producten.

De versmarkt in de Kunsthal brengt rond de negentig veelal kleinschalig werkende ondernemers samen. Zo is er brood dat de tijd heeft gekregen om te rijzen en fruit dat heeft mogen rijpen tot groente die direct van het land komt. Verder kunnen bezoekers ook natuurgetrouw gekweekte slakken van Slow Escargots proeven en aan het biologische kruidenassortiment van Ecoville ruiken. Verder is er Rotterdamse koffie, bier en zwammen.

In het Kooktheater wordt het drie dagen proeven van gerechten en luisteren naar koks die de beste kwaliteit willen voorschotelen. ,,De Wijkkeuken van Zuid vertelt het verhaal achter de iftar-maaltijden van de Ramadan en aan het woord zijn onder meer Jan Kruijsse, de enige 'wilde' zeewiersnijder van Nederland, en de chefs van het 100% duurzame restaurant 'Aan Zee' in Oostvoorne.