Ontdek Vincent van Gogh vanuit Breda

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Nederland herdenkt dit jaar met veel activiteiten en tentoonstellingen dat het 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh overleed. Van Gogh werd geboren in Zundert, op een steenworp afstand van Breda. Zijn grootouders woonden in Breda, waar opa Van Gogh predikant was in de Grote Kerk.

Breda is een uitstekende uitvalsbasis om het werk van de beroemde schilder te bekijken en zijn roots te ontdekken. Ondertussen geniet u van de gezelligheid, de heerlijke winkelstraten  en de prachtige, historische binnenstad van Breda.

Via de VVV Breda zijn twee verschillende arrangementen te boeken.
Bij het driedaagse Van Gogh hotelarrangement Breda slaapt u in Breda en bezoekt van daaruit zowel Vincent’s geboortedorp Zundert als het vermaarde Van Gogh Museum in Amsterdam.
Op de geboortegrond van Vincent van Gogh in Zundert staat het Van GoghHuis. Vincent zelf neemt er u mee in een hoorspel vol kijkplezier. Het is een plek waar de mens achter de schilder centraal staat.
In het Van Gogh Museum in Amsterdam staan juist de werken van de meester centraal. Hier vindt u ’s werelds grootste collectie Van Goghwerken.
Met de combinatie van Zundert en Amsterdam krijgt u een prachtig totaalbeeld van een van de beroemdste schilders ter wereld.

De prijs van het dit arrangement is € 135,00 p.p. Hierin zijn o.a. twee overnachtingen, entreekaarten voor zowel het Van GoghHuis als het Van Gogh Museum inbegrepen.

Voor de meer sportieve bezoeker heeft Outback Holland, in samenwerking met o.a. de VVV Breda, een driedaags fietsarrangement Van Gogh en Breda samengesteld. Met als uitvalsbasis Breda fietst u door het land waar van Gogh opgroeide. U bezoekt o.a. het Van Goghhuis in Zundert en doet een Van Goghproeverij. De prijs hiervan is € 175,00 p.p.

Meer informatie is te vinden op www.vvvbreda.nl.  Online boeken is mogelijk.

Foto: Trudy Roks

Nationale Horecagids