The Passion volgend jaar in Enschede

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
(Novum) - The Passion wordt volgend jaar opgevoerd in Enschede. Dat bevestigt de gemeente en organisatoren EO en KRO na berichtgeving hierover in de Twentsche Courant Tubantia woensdag. Wie de hoofdrollen dit keer in het bijbelse muziekspektakel vertolken, is nog niet bekend.

De vijfde editie van The Passion moet worden opgevoerd op de Oude Markt in het stadscentrum in Enschede met een uitloop over de Cultuurmijl naar Roombeek. Het is volgend jaar vijftien jaar geleden dat in de wijk Roombeek de vuurwerkramp plaatsvond. Mede daarom is gekozen voor Enschede. Volgens de EO en KRO is het lijdensverhaal van Jezus 'ook een verhaal over verdriet, lijden en hoop'.

"We zijn enorm blij dat The Passion komend voorjaar naar Enschede komt", zegt burgemeester van Enschede Peter den Oudsten in een verklaring. "We kijken uit naar dit bijzondere evenement in onze prachtige stad."

De gemeente betaalt volgens de Tubantia tweehonderdduizend euro voor het binnenhalen van het evenement. Naast Enschede was ook Tilburg in de race voor de openluchtvoorstelling.

Dit jaar was de Vismarkt in Groningen het decor voor The Passion. Het evenement, dat plaatsvond op de donderdag voor Pasen, trok ruim twintigduizend bezoekers terwijl naar de live tv-uitzending 3,2 miljoen mensen keken. Eerdere plaatsen waren Gouda, Rotterdam en Den Haag.

Het bijbelverhaal wordt jaarlijks verteld aan de hand van oude en nieuwe Nederlandstalige popliedjes. De rol van Jezus werd tot nu toe gespeeld door respectievelijk Syb van der Ploeg, Danny de Munk, René van Kooten en Jan Dulles. Tot vorig jaar was het evenement een samenwerking tussen de EO en RKK.