3e editie Chateau Maestricht

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Vrijthof wordt omgetoverd tot proefparadijs: 31okt t/m 2 nov, 12:00 - 20:00, € 3 p.p.Meer dan 50 deelnemers, ruim 55 verschillende wijnen, diverse proeverijen, workshops van topkoks, tastings en meer!

Vanaf aanstaande vrijdag 31 oktober t/m zondag 2 november vindt voor de 3e keer het bijzondere wijn & food event Château Maestricht plaats op het Vrijthof in Maastricht. Meer dan 50 standhouders, waaronder 18 Belgisch en Nederlands Limburgse wijndomeinen, presenteren zich aan liefhebbers van eerlijke wijnen en duurzame streekproducten. Daarnaast biedt Château Maestricht een programma aan waar meer dan alleen maar van geproefd kan worden. Van kooksessies van niemand minder dan Roberta Pagnier van 24Kitchen, een Hanos Kids Cooking zondagochtend en een uniek collectief vanuit smaakvol Lanaken en Margraten-Eijsden tot de lancering van de BóbbelTonic, de geur van versgebakken brood tijdens het live brood bakken van Bakkerij Koos van Eijndhoven en zelfs een heuse wijnkoningin! Een afgewogen cultuurprogramma met veel jong talent complementeert de drie proefdagen. De derde editie van Château Maestricht belooft in ieder geval weer een mooi festijn te worden voor alle liefhebbers van het goede én smaakvolle leven.

La saison culinaire
Château Maestricht is het hoogtepunt van La saison culinaire. Naast dit bijzondere evenement op 't Vrijthof wordt t/m 30 november een aanvullende smaakvolle agenda gepresenteerd van diverse proeverijen, workshops, speciale wijn-spijs diners, rondleidingen en meer. Als gastronomische bekroning presenteert Michelin de nieuwe Nederlandse Michelingids en de Nederlandse Michelinsterren voor 2015 op 17 november in Maastricht.

Foto: Jean Pierre Geusens