Marijke Helwegen geeft Angela Merkel les in Nederlandse etiquette

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag, 9 oktober 2014, een vorkje geprikt in het bekende Amsterdamse Amstel Hotel met Nederlands opvallendste media persoonlijkheid, Marijke Helwegen.

Volgens een recent bekend geworden citaat van Merkels voorganger, voormalig bondskanselier Helmut Kohl, kon de machtigste vrouw van Europa in de beginjaren van haar politieke carrière niet eens met mes en vork eten. ‘Tijdens staatsbanketten lummelde ze maar wat aan. Ik heb haar herhaaldelijk moeten aanmanen zichzelf beter in de hand te houden’.
Inmiddels heeft de Duitse politicus veel geleerd en heeft ze onder toeziend oog van etiquette kenner Marijke Helwegen bewezen dat ze zich in geen enkel restaurant meer ongemakkelijk voelt.
De charmante roodharige glamourvrouw heeft de bondskanselier nog wat lessen geven over de Nederlandse etiquette. En dat komt goed uit, want Angela Merkel blijft voorlopig in Amsterdam. In was welteverstaan, op de wereldleiders afdeling van Madame Tussauds, waar bezoekers vanaf 10 oktober het debat met haar kunnen aangaan.

© Nationale Horecagids