Live voor het eerst in zes jaar weer naar Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - Live verzorgt dit najaar voor het eerst in zes jaar weer een concert in Nederland. De rockband, die na het vertrek van Ed Kowalczyk op zoek moest naar een nieuwe frontman, staat vrijdag 7 november in de Amsterdamse Melkweg. Kaarten voor de show zijn vanaf zaterdagochtend te verkrijgen, maakte concertorganisator Double Vee maandag bekend.

Live, dat in Chris Shinn een nieuwe frontman gevonden heeft, speelt in Amsterdam zowel nieuw als oud materiaal. De rockband scoorde onder leiding van Kowalczyk hits als Selling the Drama, I Alone, The Dolphin's Cry en Run to the Water.

Volgende maand verschijnt het eerste studioalbum van Live waarop Shinn te horen is. The Turn is de opvolger van Songs from Black Mountain, dat in 2006 verscheen. De laatste plaat die Live uitbracht, is het livealbum Live at the Paradiso - Amsterdam, dat in 2008 verscheen. Voor The Turn klopte Live aan bij producer Jerry Harrison, die ook het succesalbum Throwing Copper uit 1994 produceerde.

Dat Live zes jaar niet in Nederland heeft opgetreden, betekent niet dat de nummers van de rockband zes jaar lang niet live te horen zijn geweest in het land. Kowalczyk ging na zijn vertrek bij Live solo verder en deed Nederland geregeld aan. De rocker stond in juni nog op Pinkpop, waar hij Throwing Copper van begin tot eind speelde met het Noordpool Orkest.