Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Door Nationale Horecagids
3 min
Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

Er worden al flinke maatregelen getroffen door de horeca en winkeliers zelf. Het plaatsen van camera’s, installeren van alarmsystemen en apparaten plaatsen die vals geld bevatten zijn geen rariteiten meer in Noord-Holland. Ook krijgen personeelsleden training in het sneller herkennen en gepast kunnen reageren op verdachte situaties.

Geweld in de horeca

Een van de onderwerpen die tijdens de talkshow aan bod komt, is de agressie van jongeren in de horeca. Sinds 2022 is er vaker sprake van overmatig drankgebruik en agressief gedrag van jongeren. De Koninklijke Horeca Nederland, KHN, is een van de gasten van de talkshow. Die denkt dat een groot deel van het uitgaanspubliek de coronajaren wil ‘inhalen’ en daarbij grenzen overschrijdt. Daar komt bij dat veel personeel tijdens de pandemie naar andere sectoren vertrok. Daardoor is er vaker minder gekwalificeerd personeel die meer moeite hebben met het signaleren van mensen die onder invloed zijn van alcohol en drugs.

De Ondernemer Draait Door

Tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ op 21 juni gaan winkeliers, horecaondernemers, de KHN en de politie samen met presentatrice Anniko van Santen, bekend van Opsporing Verzocht, in gesprek over deze twee onderwerpen. Wil je meepraten in de talkshow? Dan kan men zich aanmelden op www.deondernemerdraaitdoor.nl