Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Door Nationale Horecagids
6 min
Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

Gezien er meer aanmeldingen kwamen voor de plaatsing dan verwacht, is besloten om alle chefs een eerlijke kans te geven door zichzelf te bewijzen tijdens een voorronde, de Cookoff. Er waren in totaal vijftien team die zich hadden gemeld, waarvan er nu 13 gaan koken tijdens de Cookoff. Ten opzichte van de vorige edities zijn het erg veel aanmeldingen, stelt de organisatie.

Kandidaten

De volgende chefs gaan deelnemen aan de voorronde:

-         Paskal Karels, Karels Restaurant | Hotel

-         John Smeets, Budget catering

-         Louis Craninckx, Odille

-         Maarten Duives, zzp-chef-kok

-         Jos van der Noll, Le Nord

-         Djailany van de Laarschot, Restaurant Nastrium

-         Mark Captein, Orangerie De Pol

-         Pasquale Carfora, Restaurant Aroma

-         Jeffrey Kuster, Het Seminar

-         Leendert Klaassens, patissier, chef-kok en culinair adviseur

-         Sjaak-Jan de Jong, Auberge de l’Ill

-         Mitchell Tromp, Cuisine D’Amis

-         Marco van der Wijngaard, ’t Amsterdammertje*

Opdracht

De Cookoff bestaat uit een opdracht op basis van een Mystery Box. Naast de ingrediënten uit deze doos kunnen de kandidaten gebruik maken van producten en ingrediënten die op een merchandise tafel ter beschikking worden gesteld door de sponsoren en partners van Bocuse d’Or.

Finale

Stichting Bocuse d’Or Nederland is in het leven groepen om de Nederlandse deelname aan de Bocuse d’Or mogelijk te maken. Het is de grootste gastronomische wedstrijd van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan tegen elkaar koen tijdens de Nederlandse finale op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam. De Europese finale is in Noorwegen en vindt plaats op 19 en 20 maart 2024. De wereldfinale is in Lyon in 2025.