Dinsdag wél landelijk zomers

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - Maandag lukte het niet, maar het kan niet missen dat dinsdag de eerste officiële zomerse dag van het jaar wordt. Dat verwachten de meteorologen van weeronline.nl. In het binnenland stijgt het kwik dinsdagmiddag tot een graad of 28.

Weeronline verwachtte dat maandag de boeken in zou gaan als de eerste zomerse dag van het jaar. Door bewolking bleef het kwik in De Bilt echter steken op 24,3 graden.

Wel was maandag tot nu toe de warmste dag van het jaar. In Limburg werd het met 26,3 graden het warmst. In Noord-Brabant en Zuid-Holland werd het niet warmer dan 26,2 graden en in het Gelderse Herwijnen, zo'n dertig kilometer van De Bilt, werd het 25,6 graden.

Van een landelijke zomerse dag wordt gesproken als het in De Bilt minstens 25 graden is. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst op 6 juni. De grens wordt dinsdag waarschijnlijk tussen 13.00 en 14.00 uur overschreden.

Aan het einde van de middag neemt de kans op onweersbuien met hagel en zware windstoten toe. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd.