Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Door Nationale Horecagids
4 min
Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.

De rode draad is ‘balans als basis’. Dat wil zeggen dat er in het nieuwe horecabeleid is nagedacht over hoe op verschillende vlakken een beter evenwicht ontstaat.

Duurzaamheid en gezonde leefomgeving

De gemeente wil met ondernemers in gesprek gaan over de verbeteringen op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid. Zo wil gemeente Nieuwegein inspelen op de trends en ontwikkelingen. Er wordt speciale aandacht besteed aan jongeren en daarnaast roept de gemeente ondernemers en partners op om activiteiten voor hen te organiseren.

Openingstijden en locaties

De gemeente laat weten dat de locaties van de horeca blijven zoals deze zijn. Wel draait de gemeente aan de knoppen wat betreft de openings- en sluitingstijden. “Zo staan we in City ook nachthoreca toe, terwijl in andere wijken en winkelcentra de uiterlijke sluitingstijden worden aangescherpt”, meldt de gemeente. Die gaat ook meer aandacht schenken aan de overlast van afhaal en bezorging. Daar gaat de gemeente meer op sturen in het kader van leefbaarheid.

Reageren

Ondernemers worden uitgenodigd om te reageren op het concept-horecabeleid. Dat kan tot en met 16 juli. De conceptversie van het horecabeleid is te zien via deze link.

Bij vragen of onduidelijkheden kan een mail gestuurd worden naar nieuwhorecabeleid@nieuwegein.nl. Na verwerking van alle reacties zal het college het nieuwe horecabeleid vaststellen om ter definitieve besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad.