Amsterdamse Koningsdagapp laat drukte zien

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - Een gratis app die bezoekers van Koningsdag in Amsterdam moet laten zien waar zakkenrollers actief zijn en waar het druk is, is vanaf vrijdag te downloaden. Dat meldt de politie. Ook is er een app ontwikkeld voor bezoekers in Graft-De Rijp en Amstelveen, de gemeenten die de koninklijke familie bezoekt.

De app 26April biedt bezoekers van Amsterdam een overzicht van de festiviteiten en vrijmarkten in de stad. Ook toont de app praktische informatie over het openbaar vervoer, parkeerplekken en de locaties van wc's en EHBO-posten. Met een zogenoemde 'druktemeter' kunnen bezoekers zien waar het druk is en die plekken vermijden.

De applicatie is afgeleid van een vergelijkbaar stukje software dat tijdens de Olympische Spelen in Londen de drukte in kaart bracht. Om de druktemeter optimaal te laten functioneren moet minimaal twee procent van de bezoekers de app hebben gedownload. Zonder internet kunnen gebruikers wel de plattegrond gebruiken en informatie over evenementen zien.

Mensen die de koninklijke familie willen zien, worden door de politie geadviseerd om de app KoningsdagNH te downloaden. Zo krijgen ze alle informatie over het programma en een kaart met bijvoorbeeld wc's op hun telefoon. Ook worden bezoekers op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, aldus de politie.