Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Door Nationale Horecagids
4 min
Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

De meest efficiënte route langs alle elf de kroegen is een tocht van 40 kilometer. Dat lijkt veel, maar is goed te doen, zeker met een elektrische fiets. Tiffany vertelt echter dat je zo gek mag doen als je wilt, zolang je uiteindelijk maar je stempelkaart vol hebt.

De aanvang van de kroegentocht is om 11.00 uur. Het maakt niet uit waar je begint. Wel is de voorwaarde dat je langs alle cafés moet zijn geweest. “Het is net de echte Elfstedentocht”, zegt Den Ouden.

Prijs

Waarom het van belang is dat de stempelkaart vol is? Mensen die deze inleveren doen mee aan de verloting van een elektrische fiets. Die wordt verzorgd door Kleijn Tweewielers uit De Lier.

De deelnemende cafés zijn Café De Swing en Café De Dommerick in De Lier, de Rembrandt Pub en Café De Slimmerick in Naaldwijk, De Molenbar in Wateringen, Café De Viskeet in Ter Heijde, Café Biljart De Beurs en Paviljoen De Oase in ’s-Gravenzande, Café Bij ’t Hof in Honselersdijk, Café Het Wapen van Maasdijk in Maasdijk en Café De Jachthaven in Kwintsheul.

Deelname

Er worden ongeveer zeshonderd deelnemers verwacht. Als het weer tegenvalt, ongeveer de helft. Aangezien de voorspelling voor het weekend erg positief is, gaat Den Ouden er vanuit dat het druk gaat worden. Voor alle deelnemers is een T-shirt gemaakt voor het evenement.

De kosten voor de deelname is 40 euro. Deelnemers krijgen een shirt en kunnen bij elke kroeg een drankje halen. “Maar wees er snel bij, want op is op”, aldus Den Ouden.