Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Door Nationale Horecagids
3 min
Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

Naast de aankondiging van de nieuwe wedstrijd, zijn er ook nieuwe regels doorgevoerd. Zo is onder andere de maximumleeftijd van de chefs verlaagd. Dat heeft wel tot een aantal teleurgestelde chefs geleid, die net buiten de leeftijdsgrens vallen. Daarom hebben het Gastronomisch Gilde en de HANOS besloten om de leeftijd te verhogen. Zo mag de chef op 8 januari 2024 niet ouder zijn dan 35 jaar en de commis niet ouder dan 25 jaar.

Met deze wijziging in het reglement hoopt het Gilde dat chefs die toch nog graag mee willen doen zich alsnog inschrijven voor de prestigieuze kookwedstrijd.

Voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam

De opdracht voor de voorronde is het creeren van een voor- en tussengerecht. Vooraf moeten de deelnemers een amuse maken die zij onvoorbereid meenemen. De HANOS stelt een groentekraam beschikbaar. Vanuit andere partners zijn er ook ingrediƫnten beschikbaar in de vorm van een black box. Uiteindelijk worden de deelnemers beoordeeld door een drietal juryleden. Die worden op een later moment bekendgemaakt.

Prijs

Naast het winnen van een finaleplek kunnen de deelnemers ook kans maken op andere prijzen. Zo is er voor het beste voor- en tussengerecht een aparte prijs van 250 euro.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het Gastronomisch Gilde, Charlotte Mauritz.