Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Door Nationale Horecagids
3 min
Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

Twee jaar geleden zag het festival er heel anders uit. De eigenaar van Culinair & Cadeau en tevens de grondlegger voor het festival, Benny Bouwmans, vertelt dat er tijdens corona maximaal 350 stoelen mochten staan. Dit jaar mogen er maximaal 2.500 bezoekers per dag komen.

Schepje bovenop

Het is maar goed ook dat ze mogen opschalen. Er is veel belangstelling voor het festival en de tickets voor vrijdag zijn dan ook al uitverkocht. Dit jaar wordt er extra uitgepakt. Bouwmans geeft aan dat zij voor de vrijdag een samenwerking zijn aangegaan met Bossche cateraar Manify. Dit bedrijf verzorgt in het hele land vrijdagmiddagborrels voor twintigers en dertigers. Die samenwerking heeft volgens Bouwmans ervoor gezorgd dat alle kaarten voor vrijdag zijn uitverkocht.

Belangstellende hoeven niet getreurd te zijn. De kaartjes voor zaterdag en zondag zijn nog beschikbaar vanaf 14,50 euro. Dit is inclusief een wijnglas van 3,50 die je kunt laten vullen bij de deelnemende horeca, zoals Bernardus, De Gouden Ton, Wijnhuis Rosmalen en Bij Dirk.

Foodtrucks

Voor de foodliefhebbers strijken een aantal foodtrucks neer op het festival. Zo krijgen zij bezoek van Haute Friture, waar mensen terecht kunnen voor biologische friet. Voor Syrische gerechten staat de foodtruck Shouf klaar.