Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Door Nationale Horecagids
5 min
Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.

De afgelopen weken konden ambitieuze chefs zich aanmelden voor de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland tijdens Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Er zijn vijf finaleplaatsen. Aanvankelijk zou het bestuur op basis van de cv’s van de chef en commis en hun wedstrijdervaring komen tot een selectie. Maar het aantal aanmeldingen is zo hoog dat het bestuur heeft besloten om iedereen een kans te geven om zich te plaatsen voor de Nederlandse finale. Zo wil het bestuur niemand tekort doen, want het cv zegt veel maar niet alles.

Succes

De Cookoff zal gekookt worden door de chef, zonder hulp van de commis. Maandag 19 juni wordt bekendgemaakt wie de beste kandidaten waren en wie zich dus plaatsen voor de finale. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland verklaart het grote aantal aanmeldingen met het prijzenpakket.

Mystery Box

De Cookoff zal bestaan uit een opdracht op basis van een Mystery Box. Naast de ingrediënten uit de Mystery Box kunnen de kandidaten gebruik maken van producten en ingrediënten die op een merchandise tafel ter beschikking worden gesteld door sponsoren en partners van de wedstrijd. In de drie uur durende Cookoff kunnen de chefs hun creativiteit en kwaliteit tonen aan een nog samen te stellen vakjury. Deze zal in ieder geval bestaan uit SVH Meesterkoks en andere sterrenchefs. De Kookfabriek in Rotterdam is in dat geval een speciale wedstrijdsponsor van de Cookoff en stelt de ruimte voor de wedstrijd gratis ter beschikking. Het grote aantal aanmeldingen laat zien dat de wedstrijd Bocuse d’Or leeft als nooit tevoren in de Nederlandse gastronomie.

Finale Nederlandse Bocuse d’Or

Stichting Bocuse d’Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te maken. De wedstrijd is de grootste gastronomische competitie van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan de strijd aan met elkaar tijdens de Nederlandse finale op 18 september op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De Europese finale is in Noorwegen op 19 en 20 maart 2024, gevolgd door de wereldfinale in Lyon in 2025.