Brouwhuis Brand gaat speciaal biertje brouwen voor Pinkpop

Door Nationale Horecagids
2 min
Bierbrouwer Brand heeft in samenwerking met Pinkpop een speciaalbiertje ontwikkeld, speciaal voor het festival. Deze is alleen op Pinkpop verkrijgbaar. Dat meldt 1Limburg.

Het biertje wordt gebrouwen in de nieuwe microbrouwerij van Brand in Waalre, die afgelopen donderdag officieel in gebruik is genomen. Alle artiesten die optreden op het festival krijgen het biertje te proeven. Festivalbezoekers kunnen de New England Pale Ale (NEIPA) bestellen in een speciaal paviljoen.


Brouwerij in Wijlre

De opening van de microbrouwerij is een stap in de grote veranderingen die de brouwerij aanbrengt in het dorpje Wijlre. Daar stopt de brouwer in juli de bottelarij en in november wordt daar ook geen pilsner gebrouwen. Dan wordt een gedeelte van het complex afgebroken.

1000 liter

De brouwketel in de microbrouwerij heeft een capaciteit van 1000 liter. Daar gaan speciaalbieren gebrouwen worden ‘die inspelen op trends in de markt’. Er kunnen bieren speciaal voor gelegenheden, zoals Pinkpop, gemaakt worden. De brouwmeester geeft wel toe dat zij in het geval dat een biertje aanslaat wel moeten verhuizen naar een grotere locatie.