Vier kleine mannen nieuwe aanwinsten Dierenpark Wissel Epe

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Dierenpark Wissel is een nieuwe diersoort rijker. Vandaag komen vier mannelijke roodbuiktamarins de diercollectie van het dierenpark versterken. De vier dwergapen komen uit Ouwehands Dierenpark en zijn vanaf begin volgende week door de bezoekers van Dierenpark Wissel te bewonderen.

Roodbuiktamarins zijn dwergapen die makkelijk te herkennen zijn aan hun knalrode buik en witte haren rondom neus en lippen. Met hun scherpe klauwtjes hebben ze een goede grip op de boomstammen en takken zodat ze razendsnel door de bomen kunnen klauteren. De vier roodbuiktamarins van Dierenpark Wissel zijn familie van elkaar; het gaat om een man van vijftien met zijn drie zoons van 5, 4 en 2 jaar oud.

De komende dagen zullen de vier nieuwkomers in alle rust achter de schermen kunnen wennen aan hun nieuwe leefomgeving en de dierverzorgers. Begin volgende week zullen de roodbuiktamarins voor het eerst naar buiten mogen afhankelijk van het weer. Deze dwergapensoort leeft in het tropische regenwoud van Zuid-Amerika. Vorst, sneeuw of regen met koude wind zijn daarom klimaatomstandigheden waar deze mannen niet tegen opgewassen zijn. Mocht het winterse weer in Nederland doorzetten, dan zullen bezoekers van Dierenpark Wissel even geduld moeten hebben voordat ze de nieuwe aanwinsten kunnen ontmoeten.

© Nationale Horecagids