GEM feest! in Den Haag

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Kunst, performance & muziek. Kom naar de opening van de twee tentoonstellingen in het GEM. Op zaterdag 1 februari is er een GEM feest ter ere van de tentoonstellingen van Jacco Olivier en Daan van Golden.

Jacco Olivier – Cycle
Een peilloos universum van verfstreken, lijnen, stippen en vlekken verglijdt en verandert langzaam van uiterlijk. Met behulp van de techniek van de videokunst weet Jacco Olivier (Goes, 1972) de schilderkunst een nieuw gezicht te geven. Er gebeurt iets bijzonders wanneer hij zijn schilderijen opbouwt met royale en vluchtige penseelstreken, waarna hij systematisch iedere ontwikkeling fotografeert en deze foto’s omzet in geprojecteerde animaties. De dynamiek van het schilderproces komt centraal te staan.

Daan van Golden – Reflecties
Reflecties, schaduwen, patronen en silhouetten spelen een belangrijke rol in het werk van Daan Van Golden (Rotterdam, 1963). Hij koestert deze beelden als geen ander en schildert met uiterste precisie en groot geduld zijn ‘toevallige’ onderwerpen. In de nieuwe solotentoonstelling die GEM, museum voor actuele kunst, Den Haag, aan Van Golden wijdt, is het thema reflecties het uitgangpunt. Reflecties waarbij de toeschouwer zichzelf ziet; silhouetten waarin een andere voorstelling verborgen zit; de toevallige vormen van schaduwen en patronen die hem lief zijn.

DJ & performance
Je bent welkom vanaf 20.00 uur. De tentoonstellingen zijn open tot 23.00 uur. DJ collectief Tabsaco zorgt voo lekkere muziek om op te dansen en in samenwerking met Stroom Den Haag verzorgt Stephanie Pan de performance ‘Raffle Radio Game’.

© Nationale Horecagids