KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

Door Nationale Horecagids
3 min
De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

Tijdens de Gelderse Open Horecadagen zetten diverse Gelderse horecabedrijven hun deuren open om scholieren, studenten, herintreders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een letterlijk kijkje in de keuken te geven. Zo kunnen ze ervaren, zien, proeven en voelen hoe het is om in de horeca te werken. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld meekijken in de keuken van een restaurant, of achter de bar leren hoe ze als een ware barista de perfecte cappuccino kunnen maken. Kortom: een unieke kans om ze kennis te maken met deze prachtige branche in Gelderland.

Online kijkje in de keuken

Naast de mogelijkheid om binnen te stappen in diverse Gelderse horecazaken, kun je online ook een kijkje in de keuken nemen tijdens de Gelderse Open Horecadagen. Op verschillende social media, zoals Instagram en TikTok, laat de organisatie van de Gelderse Open Horecadagen zien hoe veelzijdig en leuk werken in de horeca is.

Samenwerking

Bij het organiseren van de Gelderse Open Horecadagen werkt KHN samen met onder andere middelbare scholen, horecaopleidingen, organisaties voor werkzoekenden en de Week van de Horeca. Door krachten te bundelen staan we sterker en kunnen we van deze dagen een groot succes maken.