The Passion in april 2014 in Groningen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het jaarlijkse tv-spektakel 'The Passion' wordt in 2014 gehost door Groningen. De vierde editie van The Passion wordt op donderdag 17 april opgevoerd in de binnenstad van Groningen en op andere karakteristieke plekken in de stad.

 The Passion is een groot muzikaal evenement over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden én opstanding. Tijdens een groot live popevenement zingen in verschillende scènes Bijbelse hoofdpersonen als Jezus, Maria en Judas bekende nummers van Nederlandse popbands.

Doorslaggevend voor de keuze voor Groningen was dat de stad jong is qua populatie, rijk is aan cultuur, een mooie historische binnenstad heeft en al jarenlang een ambitieus evenementprogramma voert. Volgens de organisatie van The Passion biedt Groningen een prachtig decor om het eeuwenoude verhaal over Jezus' laatste uren te vertalen naar 2014.

Eerdere edities van The Passion vonden plaats in Gouda, Rotterdam en Den Haag. De editie van 2013 in Den Haag trok 20.000 bezoekers en er keken ruim 3 miljoen mensen naar de tv-registratie van het evenement. The Passion ontving in 2013 de Nationale Evenementenprijs als beste Stadspromotie Evenement.

Begin maart worden de namen van de personen bekend gemaakt die de hoofdrollen gaan vertolken.

© Nationale Horecagids