Deze tool laat zien hoeveel zon er op het terras staat

Door Nationale Horecagids
2 min
Paul uit Amsterdam begon met de website om het zijn vrienden en zichzelf makkelijker te maken om een terrasplekje in de zon te bemachtigen. Maar na zijn tool te delen op LinkedIn bleef het niet alleen meer in deze kring. Op dit moment is Paul druk bezig met de tool voor heel Nederland beschikbaar te maken. Hiermee kunnen terrasbezoekers precies zien welke buitenhoreca in de zon staat. Dat meldt Brabants Dagblad.

De tool van Paul ‘Zon op je bakkes’, begon bij een website waarop de Amsterdamse terrassen stonden met een voorstelling van de zon die op deze terrassen schijnt. Door middel van een open dataset heeft Paul de gebouwen in Amsterdam in kaart gebracht. Ook berekende hij de zonnestand waardoor hij nauwkeurig kan bekijken hoe lang de zon nog op bepaalde terrasjes schijnt.

Uitbreiden naar heel Nederland

Nadat Paul zijn tool op LinkedIn deelde, kreeg het veel meer aandacht dat hij van tevoren had verwacht. Mensen vanuit het hele land begonnen met het raadplegen van de tool. Gezien de enorme belangstelling is Paul nu hard aan de slag om de tool in het hele land uit te rollen. Dan kan iedereen straks precies zien waar ze op een zonnige plek kunnen zitten.