Zes Indische topchefs koken tijdens gastronomisch evenement Kasteel Kerckebosch

Door Nationale Horecagids
2 min
Aanstaande zondag 21 mei gaan maar liefst zes Indische top-koks koken tijdens het tweede pasar malam van Kasteel Kerckebosch in Zeist. De chefs gaan de beste eigentijdse Indische gerechten koken tijdens het evenement. Dat meldt de RestaurantKrant.

Pasar malam is een avondmarkt in Indonesië die tot laat openblijft. Dit evenement wordt ook door Kasteel Kerckebosch georganiseerd. Tijdens de tweede editie bij het hotel-restaurant komen twee Michelinchefs koken: Syrco Bakker en Pascal Jalhay. De eigenaar van Kasteel Kerckebosch, Patron Cuisinier Hans van Triest, is erg blij dat hij deze chefs heeft kunnen trekken naar het evenement. “Mensen kunnen nu zelf ervaren hoe rijk en spannend de Indische keuken van nu is.”

Indische afkomst

Naast de sterrenchefs zijn er ook andere topchefs aanwezig bij het evenement. Betty van Ernst en Danny Jansen gaan ook koken in het kasteel aankomende zondag, net zoals de chef de cuisine van het kasteel: Devin Looijschelder. Van Triest noemt het ‘een gastronomisch spektakel’. Alle chefs hebben hun roots in Indonesië. Zo komt de moeder van Van Triest uit Padang, Sumatra. De moeder van Devin komt uit Java, net zoals de grootvader van Syrco. Zijn grootmoeder komt uit Sumatra.