Bij dit restaurant is het dubbel feest

Door Nationale Horecagids
2 min
Zondag bestond het restaurant precies twintig jaar. Dat is al een reden voor een feestje op zich. Maar die avond was het restaurant ook aanwezig bij de uitreiking van de Westfries Ondernemersgala publieksprijs. Drie maal raden wie deze in de wacht heeft gesleept. Je raadt het goed: restaurant Ridderikhoff aan de Roode Steen in Hoorn. Daar werken meer dan dertig mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. De stemming is gemoedelijk, meldt NH Nieuws.

Thamar Bieri-Eveleens werkt al meer dan negentien jaar in het restaurant. Ze vertelt dat ze blij is met de erkenning voor hun harde werk en ze spreekt haar blijdschap uit dat de mensen na de coronapandemie weer aan de slag kunnen in Ridderikhoff.

Ze is één van de zeven mensen die praktisch vanaf het begin al betrokken zijn bij het restaurant. Ze zijn dan ook stuk voor stuk geroerd door het winnen van de prijs. “Ik kan soms niet stoppen met huilen omdat ik zo blij ben”, zegt een medewerker tegen NH Nieuws.

Jubileum

Het is zowaar dubbel feest. Niet alleen werd het restaurant verkozen tot publiekswinnaar van de ondernemersprijs, zij vierden ook het twintigjarig bestaan van het restaurant. Het echte feest hebben zij afgelopen maandag gevierd, waar iedereen bij was.