Eerste kistje Meischol brengt 75.000 euro op

Door Nationale Horecagids
2 min
De jaarlijkse veiling van het eerste kistje Meischol heeft dit jaar een bedrag van 75.000 euro opgebracht. Dit geldbedrag wordt gedoneerd aan Stichting ALS. De veiling wordt elk jaar georganiseerd door Stichting Visserijdagen Urk. Limore Noach, de directeur van Stichting ALS Nederland, mocht de cheque samen met ALS-ambassadeur Thomas Acda in ontvangst nemen. Limore noemt het ‘een geweldig bedrag’ en is erg blij dat zij hiermee verder wetenschappelijk onderzoek kunnen doen naar de ziekte ALS. Dat meldt Stichting ALS.

Elk jaar kiest Stichting Visserijdagen Urk traditiegetrouw een ander goed doel om de opbrengst van het eerste kist te doneren. Dit jaar was Stichting ALS de gelukkige. Op de veiling komen veel vishandelaren uit Urk af, maar ook relaties vanuit de stichting waren aanwezig.

De aanwezigen wilden graag meewerken aan het doel van de stichting. Dat blijkt wel uit het aantal biedingen die werden gedaan. De veilingmeester had er zijn handen vol aan. Uiteindelijk bracht Urk Export het laatste bod uit voor het eerste kistje Meischol. Lucas Schrijver, product manager van Urk Export: “We bieden ieder jaar mee, maar doordat ik zelf ook te maken heb gehad met ALS in mijn familie, was het dit jaar extra bijzonder.”

De eerste Meischol bracht een totaalbedrag van 72.075 op. Het Urkse bedrijf liet later weten dat zij het bedrag gaan aanvullen tot 75.000 euro. Frits de Munnik, vice voorzitter van Stichting ALS Nederland, is zeer tevreden: “Visverwerking Urk doet goede zaken voor Stichting ALS.”

Foto: Hilco Loman