Tijdens Rollende Keukens wordt Amsterdams Westerpark één groot openluchtrestaurant

Door Nationale Horecagids
3 min
Vanaf woensdag is het weer tijd voor de Rollende Keukens in het Westerpark in Amsterdam. Daar gaan negentig foodtrucks van 17 tot en met 21 mei het park omtoveren tot één groot openluchtrestaurant. De Westkrant meldt dat de eerste hekken voor het foodtruckfestival al zijn geplaatst.

Tijdens het Weekend van de Rollende Keukens, het Hemelvaartsweekend, gaan de mobiele keukenkarren gerechten koken voor de bezoekers van het festival. Het is de vijftiende editie van het festival, de eerste werd georganiseerd in 2008 en heeft altijd succes gekend. Ook dit jaar is de toegang tot het terrein gratis en de keukens zijn elke dag geopend van 13.00 tot 23.00 uur.

Hekken

Zoals gezegd is de toegang tot het festival kosteloos. Zo blijft het feest toegankelijk voor iedereen. ‘Kleine hoeveelheden’ eigen drank zijn toegestaan, maar bezoekers met grote tassen of koelboxen wordt verzocht om deze bij te ingang in te leveren of thuis te laten.

De politiek is niet blij met de hekken rondom het terrein. De stichting heeft deze aangevraagd om controles voor drank uit te kunnen voeren. De stadsdeelcommissie wou hierover in gesprek gaan met de organisatoren, maar de vergunning was op dat moment al verleend. Dinsdagavond zal vooralsnog gesproken worden hierover.

110 standplaatsen

De gemeente verwacht dat het drukste moment zo’n 7.500 bezoekers zal betreffen. Op het terrein is plek voor maximaal 110 foodtrucks. Naast het terrein zijn fietsenrekken geplaatst, waar minimaal zesduizend fietsen kwijt kunnen.