Eurosonic Noorderslag staat op punt van beginnen!

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min
15 t/m 18 januariEurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest bij hun internationale doorbraak. Het festival straalt vanuit de Oosterpoort uit naar veel verschillende podia in de stad Groningen.

De muziekconferentie is jaarlijks uitverkocht en trekt ruim 3.200 bezoekers, waaronder 400 afgevaardigden van internationale festivals. Eurosonic Noorderslag presenteert showcase optredens door meer dan 300 artiesten en een conferentieprogramma met 150 panels, keynote sprekers, interviews, workshops, pitches, feestjes en vergaderingen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek, media en interactive.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières artiesten zoals Ásgeir, James Blake, Jake Bugg, Bastille, Ben L’Oncle Soul, Caro Emerald, Chvrches, C2C, De Staat, Ewert and the Two Dragons, James Vincent McMorrow, Kodaline, Lykke Li, Agnes Obel, Rudimental, Selah Sue, Triggerfinger en The XX.

Awards
Traditiegetrouw worden tijdens Eurosonic Noorderslag verschillende nationale en internationale awards uitgereikt. Doel is de bestempeling van succes binnen de muziekindustrie.

*   EBBA Awards: een prijs van de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) voor tien debuterende Europese artiesten, die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen.

*   De Popprijs: een prijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De Popprijs is een initiatief van BV Pop en wordt uitgereikt door Buma Cultuur.

*   European Festival Awards, presented by Yourope and Virtual Festivals Europe: een prijzenreeks voor de beste Europese festivals met als doel het stimuleren van de grote diversiteit van de Europese festival.

*   Interactive Awards: een prijs van <theFactor.e> en Buma Stemra voor Europese bands die zichzelf via het internet op bijzondere en originele wijze 'in the picture' hebben gezet.

*   IJzeren Podiumdieren: Sinds 1997 reikt De VNPF jaarlijks de IJzeren Podiumdieren uit in de categorieën beste directeur, beste programmeur, beste podium en beste festival. In 2012 werd deze prijs voor het eerst tijdens Eurosonic Noorderslag uitgereikt.

*   Pop Media Prijs: een initiatief ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, waarbij vooral wordt gekeken naar de bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. De Pop Media Prijs wordt aangeboden door Hogeschool InHolland.

*   De Veer: een prijs voor een persoon binnen de Nederlandse muziekindustrie die een bijzondere prestatie heeft geleverd ten behoeve van het nationaal muziekproduct.

© Nationale Horecagids