Dit zijn de winnaars van de Dutch Beer Challenge 2023

Door Nationale Horecagids
3 min
Op woensdag 19 april vond in Rotterdam de negende editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. Daar hebben 150 van de ruim 900 brouwerijen een recordaantal van 556 bieren ingezonden om deel te nemen aan de bierwedstrijd. Aan de 51 winnende brouwerijen werden op 11 mei in totaal 25 gouden, 28 zilveren en 38 bronzen medailles uitgereikt, bij elkaar hebben dus 91 bieren een prijs gewonnen. Ook werd op 11 mei de winnaar van de Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland’ bekendgemaakt tijdens de opening van het Nederlandse Bierproeffestival in Den Haag.

Drie brouwerijen scoorden vier medailles tijdens de uitreiking: Texelse Bierbrouwerij, Lindeboom Brouwerij en Oedipus Brewing. Zij zijn daarmee de grote winnaars van de 9 Dutch Beer Challenge. Er waren vier brouwerijen met drie medailles: Uiltje Brewing Company, Brouwerij de Hemel, Gooische Bierbrouwerij  en Jopen. Drieëntwintig brouwerijen haalden elk twee medailles. Voor eenentwintig brouwerijen was één medaille gereserveerd.

Beste Bier van Nederland

Tijdens de opening van het Nederlandse Bierproeffestival op 11 mei in de Grote Kerk In Den Haag werd ook de overall winnaar van de Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland’ bekendgemaakt. Deze prijs ging naar Gooisch Zwart van de Gooische Brouwerij. Daarmee is Gooische Zwart de opvolger van De Weldoener van Brouwerij Maallust welke de prijs vorig jaar won.

Gooische Zwart behaalde van alle gouden medailles de meeste punten en werd daarmee ‘Het Beste Bier van Nederland’. Gooische Zwart is een zogenaamd Schwarzbier, dat in de categorie innovatie/speciaal (onder 6 procent alcohol) de gouden medaille won.

Voor de andere winnaars kan www.weekvanhetnederlandsebier.nl/nieuws/14/winnaars-dutch-beer-challenge worden geraadpleegd.

Door: Nationale Horecagids