Horeca Boulevard Scheveningen niet blij met parkeerproef: ‘Stop, de schade is enorm”

Door Ilias van Bruggen
4 min
Tijdens het Veiligheidsoverleg met de gemeente en bewoners hebben ondernemers op de Boulevard van Scheveningen geëist dat de proef met het parkeertarief van vijftig euro per direct wordt stopgezet. De gevolgen van de proef zouden enorm zijn voor de ondernemers aan de boulevard. “Restaurants blijven leeg.” Dat meldt het AD.

De ondernemers zijn woedend. Vanaf 1 mei moeten bezoekers in een aantal straten van Scheveningen een vast tarief van vijftig euro betalen voor het parkeren van jun auto. Sindsdien is het erg rustig op de Boulevard. Ondanks dat het parkeertarief voor een aantal straten geldt, denken veel bezoekers dat het overal in Scheveningen zoveel kost om te parkeren. Daardoor blijven ze ook weg van de Scheveningse Boulevard, vertelt Henk Kool van de Vereniging Boulevardondernemers.

Proef beëindigen

Daarnaast stelt Kool dat de gemeente de proef slecht heeft gecommuniceerd. Hij vindt dat het niet gek is dat de bezoekers denken dat het tarief in de hele stad geldt. “Ik zag zelfs een artikel in The Guardian dat bezoekers hier vijftig euro moeten betalen”, vertelt Kool. Daarnaast denkt hij dat de bewoners, waar de maatregel voor bedoeld is, niet gelukkig zijn. “Als de loodgieter komt moet die ook vijftig euro betalen. Ik zeg daarom: stoppen en nadenken over hoe we dit goed moeten communiceren. En volgend jaar kijken we of we deze pilot kunnen uitvoeren.”

De gemeente stelt dat zij begrip hebben voor de zorgen van de ondernemers, maar zegt ook dat zij de proef niet eerder gaan beëindigen. Die is voor één jaar. Daarna wordt de proef geëvalueerd.

Duidelijker communiceren

Ad van Ginkel, mkb-bestuurder, stelt dat de proef niet gestopt hoeft te worden. Wel vindt hij dat er duidelijker moet worden gecommuniceerd door de gemeente. Volgens hem moet het duidelijker zijn dat de proef maar drie straten in  de binnenstad betreft en dat die niet eens in de buurt van de restaurants en ondernemingen zitten.

Door: Nationale Horecagids