Overeenkomst spoorlijn Roodeschool-Eemshaven ondertekend

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Als het aan de provincie Groningen ligt rijdt de trein van Groningen naar Roodeschool straks een aantal keren per dag door naar de Eemshaven. Samen met een groot aantal partners in de regio maakt de provincie zich hier sterk voor. Om deze gezamenlijke ambitie kracht bij te zetten tekenden de betrokken partijen op woensdag 18 december een samenwerkingsovereenkomst voor de spoorlijn Roodeschool-Eemshaven. Namens de provincie zette gedeputeerde Mark Boumans een handtekening.

Eemshaven en Borkum ontsloten
Het is de bedoeling dat de trein van Roodeschool vanaf 2017 drie tot vier keer per dag doorrijdt naar de Eemshaven. Drie keer in het laagseizoen en vier keer in het hoogseizoen. Dit gebeurt binnen de bestaande dienstregeling. Hiermee wordt de Eemshaven ook bereikbaar voor mensen die met de trein willen reizen. In de Eemshaven moet de nieuwe trein bovendien aansluiten op de boot naar het Waddeneiland Borkum. De spoorverbinding moet op die manier het toerisme op Borkum een stimulans geven.

Wat moet er gebeuren?
Voor de verbinding moet 3 kilometer nieuw spoor worden aangelegd. Daarnaast wordt ongeveer 4,3 kilometer bestaand goederenspoor aangepast. Ook moet er een aantal nieuwe overwegen komen en moet de beveiliging van het spoor aangepast worden. Verder moet het station van Roodeschool worden verplaatst. Het nieuwe station komt te liggen aan de Hooilandseweg.

© Nationale Horecagids