Omzet bloemenveiling Floraholland stijgt licht

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

AALSMEER (Novum) - Bloemenveiling Floraholland heeft in 2011 iets meer omgezet dan het jaar ervoor. De omzet was 4,15 miljard euro, dat is een stijging van 0,7 procent. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de grootste bloemenveiling ter wereld dinsdag bekendmaakte.

De Europese consument blijft bloemen en planten kopen, volgens algemeen directeur Timo Huges. "Terwijl de economie instabiel was, de schuldencrisis verscherpte en een aantal landen in een recessie raakte, draaiden de sierteeltsector en Floraholland een goed jaar."

Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande in de sierteeltsector. De internationale productie in Oost-Afrika stijgt als het vergeleken wordt met Oost-Europa en Rusland. Ook gaan telers steeds meer samenwerken op bijvoorbeeld het gebied van logistiek, marketing of inkoop.

Floraholland is een coƶperatie van meerdere telers met vijf vestigingen in Nederland. In Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg wordt voor de export bloemen geveild, in Bleiswijk en Eelde voor de binnenlandse markt.