Ajaxspelers gehuldigd bij ArenA

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

AMSTERDAM (ANP) - Op een grasmat naast de ArenA in Amsterdam zijn donderdagavond de spelers van Ajax gehuldigd. De voetballers werden een voor een naar voren geroepen om de kampioenschaal te laten zien aan de uitzinnige supporters die zich voor het podium hadden verzameld.

Volgens een inschatting van de gemeente Amsterdam zijn er ruim 50.000 Ajaxfans naar de huldiging gekomen. De gemeente hield vooraf rekening met een opkomst van 60.000 tot 80.000 supporters. Na 20 uur verlieten al groepjes mensen het veld, waarbij de regen waarschijnlijk ook een rol speelde.

Volgens de politie verliep de huldiging rustig en is het aantal arrestaties ,,te verwaarlozen''.Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam bedankte de club van trainer Frank de Boer, die woensdagavond de 31e landstitel binnensleepte. De uitgelaten fans joelden en floten de burgemeester uit.

De sfeer tijdens de huldiging was gemoedelijk. Talloze artiesten vermaakten de fans, onder wie Kees Prins, Peter Beense en Dré Hazes.Het kampioensfeest zou officieel tot 21.30 uur duren, maar voor negenen hadden de meeste mensen de grasmat bij de Arena al verlaten.

,,De sfeer is altijd goed, of het nou op het Museumplein is of op het Arenapark'', zei Frank de Boer nog op het podium.De huldiging van Ajax vorig jaar op het Museumplein trok 100.000 supporters, maar liep ook flink uit de hand. Daarom had burgemeester Van der Laan besloten dat de huldiging dit keer bij de ArenA moest plaatsvinden.

De politie was donderdag in groten getale aanwezig om eventueel in te grijpen als het mis zou gaan. Ook de gemeente had talloze voorzorgsmaatregelen genomen. Zo hing er een web van camera's en stonden er geen geluidsinstallaties meer waar supporters in konden klauteren.