Amsterdam maakt zich op voor kampioensfeest Ajax

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

AMSTERDAM (Novum) - Amsterdam maakt zich op voor enkele onrustige dagen rond het kampioensfeest van Ajax. De gemeente, de politie en de horeca hebben maatregelen genomen om de feestvreugde in goede banen te leiden.

Wanneer Ajax woensdagavond minimaal een punt pakt in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo wordt de voetbalclub voor het tweede jaar op rij landskampioen. In het verleden liepen huldigingen enkele malen uit de hand, waardoor de autoriteiten nu goed beslagen ten ijs willen komen.

De gemeente heeft onder meer afspraken gemaakt met horecaondernemers in de binnenstad. Zo mag er alleen geschonken worden in plastic glazen en worden enkele terrassen weggehaald om te voorkomen dat ruiten en stoelen worden gesloopt. Op het Leidseplein worden bovendien extra beveiligers ingezet, zo laat de Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt weten.

De politie roept supporters op om zich woensdag een beetje rustig te houden. "Het zou mooi zijn als de grootste feestvreugde voor de feitelijke huldiging morgen wordt bewaard, als die dan al plaatsvindt", zo laat een woordvoerder weten.

Ook heeft de politie extra maatregelen genomen, maar de woordvoerder wil daar verder niet op ingaan. Te denken valt aan extra politie-inzet. "We houden rekening met alles", aldus de zegsman.

Mocht Ajax de kampioensschaal woensdagavond in de wacht slepen, vindt de huldiging vanwege het late tijdstip pas donderdagavond plaats bij de Arena. Er is ruimte voor zo'n tachtigduizend supporters.