De eigen wereld van Lowlands

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min

BIDDINGHUIZEN- Lowlands vormt zijn eigen wereld waar de bezoekers drie dagen in een cocon afgesloten van de buitenwereld verkeren. Toch zorgen de gebeurtenissen op Pukkelpop dat ook op Lowlands er de angst er inzat voor het dreigende noodweer, zo meldt Trouw.  

Vante voren was er al een controverse ontstaan vanwege de geplande bezuinigingen op de kunst en cultuur, Daarnaast noemde de festivaldirecteur de PVV facistisch. Als protest gingen de kaarten vervroegd in de voorverkoop. Het festival was hierdoor uitverkocht voordat er nog maar een band was geboekt.  

De festivalorganisatie kreeg hierdoor de mogelijkheid te experimenteren met het programma. Lowlandsstaat bekend om zijn alternatieve en brede programmering. Voor de muzikanten is het essentieel een show neer te zetten, op het moment dat de muziek zachter wordt moet de aandacht van het publiek vastgehouden worden.

Echtehoogtepunten waren er niet, maar door de brede programmering, die toch op sommige momenten samenkwam, verkeerden de bezoekers toch in hun eigenwereld.  

© Nationale Horecagids / Marleen Velthuis