Kwakoe festival keert terug in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam-Zuidoost krijgt dit jaar weer een groot multicultureel festival. Het evenement heet Zomerfestival 2012 en is de opvolger van het bekende, maar ook beruchte Kwakoe festival. Stadsdeelvoorzitter Marcel la Rose heeft woensdag de vergunning verleend aan de stichting die het gaat organiseren.

Het Kwakoe festival leverde de afgelopen jaren steeds veel gedoe op, vooral op financieel gebied. De verschillende organisatoren kregen de begroting maar niet dekkend. Daardoor werden leveranciers niet betaald en kregen vrijwilligers niet de beloofde vergoeding. Vorig jaar ging het festival zelfs helemaal niet door.

Kwakoe begon in 1975 als een Surinaams voetbaltoernooi, maar groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste multiculturele festivals van Nederland. Het trok de afgelopen afgelopen jaren steeds honderdduizenden bezoekers.

Na de Gay Pride en de Uitmarkt is het festival het derde grootste georganiseerde evenement van Amsterdam.Het Zomerfestival 2012 vindt plaats in het Bijlmerpark op vijf achtereenvolgende weekenden. Het eerste weekend is dat van zaterdag 21 en zondag 22 juli.